Pita s tikvicama i sirom

by | 1 kolovoza, 2013

Sastojci:

  • 5 tikvica srednje veličine
  • 250 g feta sira
  • 250 g svinjskih pečenica
  • 200 g sira
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • 2 dl mlijeka
  • 3 jaja
  • 1 žlica ulja
  • mješavina začina

Za pohanje:

  • 3 jaja
  • 200 g brašna
  • 3 dl ulja
  • sol

Priprema:
1. Tikvice očistiti i narezati uzdužno na tanke listove, feta sir i pečenice također narezati na ploške, a sir naribati na krupno.
2. Narezane tikvice posoliti, uvaljati ih u brašno, potom u umućena jaja, te peći na vrućem ulju dok ne porumene s obje strane.
3. Dublju vatrostalnu posudu prekriti pohanim tikvicama, zatim nanijeti red feta sira, pa poredati listove pečenica i posipati ribanim sirom. Isti postupak ponavljati dok se ne utroši sav pripremljeni materijal, a završiti tikvicama.
4. U odgovarajućoj posudi umutiti jaja, vrhnje i mlijeko, te preliti preko posljednjeg sloja tikvica. Pitu peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana