Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Priprema:
1. U dubljoj posudi pomiješati 1,5 dl mlakog mlijeka, svjež kvasac, žličicu šećera i brašna, pa dobro izmiješati i ostaviti da nadođe.
2. U posudu za miješanje usuti polovinu brašna, te dodati nadošao kvasac, ulje, preostalo mlijeko i jaja. Feta sir krupno naribati, a šunkaricu sitno narezati pa i njih dodati u smjesu za tijesto. Zatim postepeno dodavati preostalo brašno mijeseći dok se svi sastojci ne prožmu da bi se dobilo glatko tijesto (po potrebi, ako je tijesto ljepljivo, dodati još malo brašna). Ostaviti na toplom da nadođe.
3. Nadošlo tijesto istanjiti na debljinu od 0,5 cm. Pleh nauljiti te u njega rasporediti istanjeno tijesto.
4. Sir krupno naribati, a crvenu papriku narezati na kolutove.
5. Tijesto posipati sirom i origanom pa po njemu rasporediti kolutove paprike. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C dok ne porumeni.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept