Pizza pogačice

by | 13 lipnja, 2013

Sastojci:
Za tijesto:

  • 550 g brašna
  • 2,5 dl mlijeka
  • 1/2 svježeg kvasca
  • 1/2 vrećice praška za pecivo
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • 1 žličica šećera
  • 1 dl ulja
  • 1 jaje, sol

Za nadjev:

  • 150 g kečapa
  • 100 g mariniranih šampinjona
  • 150 g mozzarelle
  • 150 g šunke
  • origano

Priprema:

Tijesto:

1. U manjoj posudi pomiješati 1 dl mlakog mlijeka, šećer i svjež kvasac pa dobro izmiješati i ostaviti da nadođe.
2. U posudi pomiješati polovinu brašna, preostalo mlijeko, nadošao kvasac, vanilin šećer, ulje i malo soli po želji pa promiješati. Postepeno dodavati preostalo brašno i mijesiti dok se tijesto ne počne odvajati od prstiju. Zamiješeno tijesto ostaviti da nadođe.

Nadjev:

1. Šunku, marinirane šampinjone i mozzarellu narezati na kockice.
2. Pomiješati marinirane šampinjone, šunku, kečap i malo origana pa promiješati.

Završni postupak:

1. Nadošlo tijesto istanjiti na debljinu od 1 cm, te okruglim kalupom za pogačice izvaditi krugove.
2. Sredine krugova pritisnuti kako bi se napravilo udubljenje za punjenje, a rubove tijesta premazati umućenim jajetom.
3. Udubljenja na pogačicama napuniti pripremljenim nadjevom pa posipati s malo mozzarelle. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.

Izvor: Dobra hrana