Pizze s kukuruznim brašnom

by | 29 studenoga, 2013

Sastojci:

Za tijesto:

  • 200 g kukuruznog brašna
  • 300 g bijelog pšeničnog brašna
  • 1/2 kocke svježeg kvasca
  • 1,5 dl mlijeka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 dl ulja, sol
  • 1 žličica šećera
  • 1 jaje

Za nadjev:

  • 200 g kečapa
  • 200 g suhe vratine
  • 200 g sira
  • 100 g mariniranih šampinjona
  • origano

Priprema:

Tijesto:
1. U dublju posudu uliti mlako mlijeko, kvasac, dodati žličicu pšeničnog brašna i šećer. Promiješati i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U veću posudu dosuti polovinu mješavine kukuruznog i pšeničnog brašna, dodati nadošao kvasac, ulje i malo soli po želji pa promiješati. Zatim postepeno dodavati preostalu mješavinu brašna i ručno mijesiti dok se ne dobije glatko tijesto. Zamiješeno tijesto ostaviti na toplom da nadođe.

Nadjev:
1. Suhu vratinu i marinirane šampinjone narezati na kockice te pomiješati s kečapom.

Završni postupak:
1. Nadošlo tijesto podijeliti na manje kuglice veličine marelice. Potom kuglice tijesta ručno istanjiti kako bi se oblikovale manje pizze.
2. Rubove oblikovanog tijesta premazati umućenim jajetom. U sredinu nanijeti malo pripremljenog nadjeva i posipati ribanim sirom.
3. Gotove pizze poslagati u pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C dok ne porumene.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept