Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Za tijesto:
Za nadjev:
Priprema:
Tijesto:
1. U dublju posudu uliti mlako mlijeko, kvasac, dodati žličicu pšeničnog brašna i šećer. Promiješati i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U veću posudu dosuti polovinu mješavine kukuruznog i pšeničnog brašna, dodati nadošao kvasac, ulje i malo soli po želji pa promiješati. Zatim postepeno dodavati preostalu mješavinu brašna i ručno mijesiti dok se ne dobije glatko tijesto. Zamiješeno tijesto ostaviti na toplom da nadođe.
Nadjev:
1. Suhu vratinu i marinirane šampinjone narezati na kockice te pomiješati s kečapom.
Završni postupak:
1. Nadošlo tijesto podijeliti na manje kuglice veličine marelice. Potom kuglice tijesta ručno istanjiti kako bi se oblikovale manje pizze.
2. Rubove oblikovanog tijesta premazati umućenim jajetom. U sredinu nanijeti malo pripremljenog nadjeva i posipati ribanim sirom.
3. Gotove pizze poslagati u pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C dok ne porumene.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept