
Sve što trebate znati o prelasku na vegansku i plant-based prehranu otkriva nutricionistica
Veganstvo već dulje vrijeme nije novost, već zapravo način života i prehrambeni pravac na koji se najčešće odlučuju pojedinci koji žele živjeti po ...
“Iako mnogi misle da svaki desert mora biti sladak, on to ipak ne mora biti. Desert bez šećera, a opet sladak. Samo pet sastojaka potrebno je za pripremu ovog deserta. I da, bez ikakvog pečenja. Treba samo biti dovoljno strpljiv i pričekati da se dovoljno ohladi”, poručio nam je ovog puta Matei s bloga Plant-based Full of Taste, čije recepte jednostavno obožavamo.
Ako ste dosad isprobali Mateijeve okruglice od tikvica i slanutka, quiche od tofua ili tart od limuna, vrijeme je da se bacite i na pripremu ove poslastice!
Slani tart od kikirikija
Sastojci:
200 g kikirikija
300 g datulja
150 g kikiriki maslaca
7 žlica kokosovog ulja
200 g čokolade za kuhanje
1,5 žličica soli
hladna voda
Recept:
1. Datulje otkoštite (ako već nisu) i namočite u vodi barem sat vremena prije pripreme.
Podloga
1. U blenderu usitnite kikiriki, 50 g datulja, 2 žlice kokosovog ulja i 2 žlice vode dok se sve ne poveže u gustu smjesu. Tu smjesu utisnite u kalup za tortu i pravilno rasporedite.
Krema
1. U blender stavite 250 g datulja, kikiriki maslac, žličicu soli, 3 žlice kokosovog ulja i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu (nekoliko minuta). Tu kremu stavite na utisnutu podlogu i pravilno je rasporedite po kalupu.
Pokrov torte
1. Na 2 žlice kokosovog ulja rastopite čokoladu za kuhanje i dodajte pola žličice soli. Kad se čokolada rastopi, ostavite nekoliko minuta da odstoji. Prelijte tortu ravnomjerno s rastopljenom čokoladom. Tortu stavite u zamrzivač na najmanje četiri sata kako bi se torta stisnula i kako biste je mogli rezati. Prilikom rezanja, namočite nož u kipuću vodu, prebrišite ga krpom i režite tortu. Ovako ćete dobiti ljepše komade torte i bit će vam lakše rezati.