Sirovo mlijeko postalo je popularno. Evo zašto ga ne trebate piti
Društvenim se mrežama u posljednjih nekoliko mjeseci proširio krajnje neobičan trend - sirovo, nepasterizirano mlijeko. Naime, kreatori sadržaja ko...
“Iako mnogi misle da svaki desert mora biti sladak, on to ipak ne mora biti. Desert bez šećera, a opet sladak. Samo pet sastojaka potrebno je za pripremu ovog deserta. I da, bez ikakvog pečenja. Treba samo biti dovoljno strpljiv i pričekati da se dovoljno ohladi”, poručio nam je ovog puta Matei s bloga Plant-based Full of Taste, čije recepte jednostavno obožavamo.
Ako ste dosad isprobali Mateijeve okruglice od tikvica i slanutka, quiche od tofua ili tart od limuna, vrijeme je da se bacite i na pripremu ove poslastice!
Slani tart od kikirikija
Sastojci:
200 g kikirikija
300 g datulja
150 g kikiriki maslaca
7 žlica kokosovog ulja
200 g čokolade za kuhanje
1,5 žličica soli
hladna voda
Recept:
1. Datulje otkoštite (ako već nisu) i namočite u vodi barem sat vremena prije pripreme.
Podloga
1. U blenderu usitnite kikiriki, 50 g datulja, 2 žlice kokosovog ulja i 2 žlice vode dok se sve ne poveže u gustu smjesu. Tu smjesu utisnite u kalup za tortu i pravilno rasporedite.
Krema
1. U blender stavite 250 g datulja, kikiriki maslac, žličicu soli, 3 žlice kokosovog ulja i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu (nekoliko minuta). Tu kremu stavite na utisnutu podlogu i pravilno je rasporedite po kalupu.
Pokrov torte
1. Na 2 žlice kokosovog ulja rastopite čokoladu za kuhanje i dodajte pola žličice soli. Kad se čokolada rastopi, ostavite nekoliko minuta da odstoji. Prelijte tortu ravnomjerno s rastopljenom čokoladom. Tortu stavite u zamrzivač na najmanje četiri sata kako bi se torta stisnula i kako biste je mogli rezati. Prilikom rezanja, namočite nož u kipuću vodu, prebrišite ga krpom i režite tortu. Ovako ćete dobiti ljepše komade torte i bit će vam lakše rezati.