8 slavnih žena koje su otkrile razloge zašto nemaju djecu
Imati djecu i dalje je svojevrsna društvena norma - zato se žene, ili čak parovi bez djece često susreću s iscrpljujućim pitanjima "kad će beba?", ...
Za sve vegane, vegetarijance, ali i ostale ljubitelje plant-based hrane, Zagreb je dobio novi restoran. Riječ je o zanimljivom restoranu BioMania, koji se smjestio na adresi Tkalčićeva 65.
Iako je tek stigao u Zagreb, restoran BioMania još od 2018. stoji visoko na ljestvici omiljenih domaćih veganskih restorana. Naime, do sada je radio u Bolu na Braču, a dolaskom u Zagreb postao je prva hrvatska veganska franšiza. Bračka BioMania, iza koje stoji vlasnik Dario Kožul, visoko se pozicionirala na svjetskoj ljestvici najboljih plant-based restorana stranice TripAdvisor, o čemu smo vam pisali ovdje.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
“U BioMania Bistrou Bol sve se vrti oko svježih, kreativnih jela koja koriste visokokvalitetne sastojke. Obiteljski vođen restoran nudi sezonski jelovnik s kombinacijom lokalnih favorita i zdravih opcija”, glasi opis ovog zanimljivog restorana na TripAdvisoru.
BioMania, osim što nudi izvrsna veganska jela, posluje prema principima održivosti. Sva su jela napravljena od organskih namirnica, koje stižu direktno “s polja do stola”, a također ih nabavljaju od lokalnih, obiteljskih proizvođača.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Meniji u oba restorana prilagođeni su podnebljima pa se ovaj na zagrebačkoj adresi ipak razlikuje od bračke BioManije. Namirnice su sezonske, a meni će se mijenjati tri puta godišnje. Iza novog jelovnika stoji chefica Tanja Ratković, a samo neka od jela koja su se na njemu našla su burek od batata, juha od kokosa i leće te avokado torta. Našla su se tu i neka tradicionalnija jela – sarme i spaghetti bolognese, ali, naravno, u plant-based izdanjima.
BioMania na Tkalči trenutačno radi od 11:00 do 23:00, poslužuje ručak i večeru, a kako su najavili na svojim društvenim mrežama, spremaju i brunch meni.
FOTO: @biomania