Plava traka

by | 11 rujna, 2013

Sastojci:

  • 8 telećih šnicli (960 g)
  • 400 g sira
  • 4 lista dimljene šunke
  • 3 jaja
  • 150 g brašna
  • 2 jušne žlice senfa
  • 3 dl ulja
  • 4 veća krumpira
  • 100 g kečapa
  • mješavina začina, papar

Priprema:

1. Teleće šnicle izlupati, sir narezati na listove, a krumpir oguliti i narezati na štapiće.
2. Istanjene šnicle začiniti po želji i premazati ih senfom. Na svaku drugu šniclu nanijeti list sira, komad šunke, pa opet sira i na kraju sve preklopiti drugom, praznom šniclom. Rubove punjenih šnicli ručno pritisnuti kako bi se slijepile.
3. Punjene šnicle uvaljati u brašno, potom u umućena jaja, te peći na vrućem ulju dok ne porumene.
4. Gotove šnicle ukrasiti kečapom. Krumpir ispeći na vrućem ulju, posoliti ga i služiti kao prilog.

Izvor: Dobra hrana