Jedini recepti za variva koji vam neće dosaditi ove zime
Zima je idealno vrijeme za topla, mirisna variva kao savršen obrok. Ipak, valja ih znati i dobro pripremiti da bi bila ukusna.A što kad ponesta...
Voće i povrće u plavoj i purpurnoj boji zastupljeno je u prehrani većine nas samo u količini od 3 posto. Međutim, znanstvenici poručuju kako postoje dobri razlozi da povećate ovu dozu.
Američki istraživači utvrdili su da osobe, koje svakodnevno jedu po jednu ili više porcija šljiva, borovnica, kupina i drugog voća plave boje imaju manji BMI (indeks tjelesne mase) i smanjen udio C-reaktivnog proteina, a unose puno više biljnih vlakana i kalija od ljudi koji ne jedu ni plave ni purpurne plodove.
Ovo voće, osim što je dobro za probavni sustav, štiti vas od bolesti srca, a također je odlično oružje za borbu protiv masnih naslaga.
Izvor: Life Content