
Zdravije alternative u kuhinji: u koje se namirnice isplati uložiti, a koje su bacanje novaca?
Sve više nas vodi računa o tome što jedemo. Ponekad odemo u neke krajnosti i ponese nas kupovina isključivo bio proizvoda, onih bez glutena, laktoz...
Voće i povrće u plavoj i purpurnoj boji zastupljeno je u prehrani većine nas samo u količini od 3 posto. Međutim, znanstvenici poručuju kako postoje dobri razlozi da povećate ovu dozu.
Američki istraživači utvrdili su da osobe, koje svakodnevno jedu po jednu ili više porcija šljiva, borovnica, kupina i drugog voća plave boje imaju manji BMI (indeks tjelesne mase) i smanjen udio C-reaktivnog proteina, a unose puno više biljnih vlakana i kalija od ljudi koji ne jedu ni plave ni purpurne plodove.
Ovo voće, osim što je dobro za probavni sustav, štiti vas od bolesti srca, a također je odlično oružje za borbu protiv masnih naslaga.
Izvor: Life Content