Pljeskavice od oslića

by | 8 kolovoza, 2013

Sastojci:

  • 800 g fileta oslića
  • 3 jaja
  • 3 šnite kruha
  • 1 glavica luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 1/2 vezice peršina
  • 1 žličica slatke mljevene paprike
  • 100 g slanine
  • 50 g dimljene suhe slanine
  • mješavina začina
  • sol, papar

Priprema:

1. Filete oslića skuhati u slanoj vodi, ocijediti ih od viška tekućine, šnite kruha natopiti vodom, a potom ih dobro ocijediti i izmrviti. Peršin, slaninu, luk i češnjak nasjeckati.
2. Kuhane filete oslića samljeti na mašini za mljevenje, te ih pomiješati s izmrvljenim kruhom, jajima, lukom, češnjakom, slaninom i peršinom. Zatim dodati mljevenu papriku i začine po želji, pa dobro izmiješati i smjesu staviti da odstoji u hladnjaku.
3. Od odstajale smjese oblikovati pljeskavice.
4. Roštilj premazati suhom slaninom, poslagati pljeskavice i peći ih s obje strane kako bi porumenjele.

Izvor: Dobra hrana