Sirovo mlijeko postalo je popularno. Evo zašto ga ne trebate piti
Društvenim se mrežama u posljednjih nekoliko mjeseci proširio krajnje neobičan trend - sirovo, nepasterizirano mlijeko. Naime, kreatori sadržaja ko...
Bez obzira na to jedete li meso ili ne, ove pljeskavice od tikvica i krumpira poslužit će kao fini ručak ili večera servirate li ih sa sezonskom salatom.
U vječnoj potrazi za jednostavnim i brzim receptima, naišli smo na jedan koji može napraviti baš svatko. Pljeskavice od tikvica i krumpira ne samo da su savršena zamjena za meso već su i odličan ručak ili večera za one koji žele jesti laganije obroke s dolaskom proljeća. Bez obzira na to jedete li meso ili ne, sigurni smo da će vam se ovaj recept svidjeti.
Na TikToku smo pronašli jednostavan recept za pripremu pljeskavica od tikvica i krumpira. U pitanju je vegetarijanska verzija, pa ako ste vegan, slobodno izbacite jaje:
@elverana_01 1 potato 1 zucchini 1 egg Half onion Flour 4 spoon Baking soda tbs Cilantro Salt, pepper #recipe #food #fyp #fritters #delicious #foodie #yum ♬ original sound – El_verana
Sastojci:
1 krumpir
1 tikvica
1 jaje
pola glavice ljubičastog luka
brašno
peršin
sol i papar
Priprema:
1. Obložite pleh papirom za pečenje i ostavite sa strane.
2. Operite, a zatim ogulite tikvicu, krumpir i mrkvu te ih naribajte. Oljuštite i nasjeckajte ljubičasti luk.
3. Pomiješajte tikvice, krumpir, mrkvu, ljubičasti luk te nasjeckani peršin. Posolite i popaprite.
4. Dodajte brašno i dobro promiješajte tako da se svi sastojci fino povežu. Žlicom vadite smjesu i stavljajte u pleh, preko papira za pečenje. Malo pritisnite da se formiraju pljeskavice.
5. Poprskajte pljeskavice uljem i pecite 20 minuta. Zatim ih okrenite, ponovo poprskajte uljem i pecite dok ne porumene.
6. Ako tako više volite, pljeskavice možete pržiti i na tavici. Vruće pljeskavice poredajte na papirnati ubrus zato da upije višak ulja.
7. Poslužite tople pljeskavice sa sezonskom salatom.
Foto: vaaseenaa/iStock via Getty Images Plus