Bez obzira na to jedete li meso ili ne, ove pljeskavice od tikvica i krumpira poslužit će kao fini ručak ili večera servirate li ih sa sezonskom salatom.
U vječnoj potrazi za jednostavnim i brzim receptima, naišli smo na jedan koji može napraviti baš svatko. Pljeskavice od tikvica i krumpira ne samo da su savršena zamjena za meso već su i odličan ručak ili večera za one koji žele jesti laganije obroke s dolaskom proljeća. Bez obzira na to jedete li meso ili ne, sigurni smo da će vam se ovaj recept svidjeti.
Recept za pljeskavice od tikvica i krumpira
Na TikToku smo pronašli jednostavan recept za pripremu pljeskavica od tikvica i krumpira. U pitanju je vegetarijanska verzija, pa ako ste vegan, slobodno izbacite jaje:
1 krumpir
1 tikvica
1 jaje
pola glavice ljubičastog luka
brašno
peršin
sol i papar
Priprema:
1. Obložite pleh papirom za pečenje i ostavite sa strane.
2. Operite, a zatim ogulite tikvicu, krumpir i mrkvu te ih naribajte. Oljuštite i nasjeckajte ljubičasti luk.
3. Pomiješajte tikvice, krumpir, mrkvu, ljubičasti luk te nasjeckani peršin. Posolite i popaprite.
4. Dodajte brašno i dobro promiješajte tako da se svi sastojci fino povežu. Žlicom vadite smjesu i stavljajte u pleh, preko papira za pečenje. Malo pritisnite da se formiraju pljeskavice.
5. Poprskajte pljeskavice uljem i pecite 20 minuta. Zatim ih okrenite, ponovo poprskajte uljem i pecite dok ne porumene.
6. Ako tako više volite, pljeskavice možete pržiti i na tavici. Vruće pljeskavice poredajte na papirnati ubrus zato da upije višak ulja.
7. Poslužite tople pljeskavice sa sezonskom salatom.