Priprema:
1. Kiseli kupus oprati ukoliko je slan i dobro ocijediti.
2. Luk i slaninu narezati na kockice.
3. Na ulju popeći luk, a zatim dodati slaninu te i nju kratko popržiti.
4. Potom dodati mljeveno meso i peći ga dok ne porumeni.
5. Dodati kiseli kupus, doliti malo ulja i nastaviti s prženjem miješajući dok kupus ne omekša. Postepeno dolijevati vodu uz povremeno miješanje da se svi sastojci dobro prožmu. Dodati lovorov list i začine po želji te promiješati.
6. Pripremljenu smjesu usuti u zemljanu posudu i poravnati.
7. Krumpir skuhati i ispasirati pa pomiješati s mlijekom, margarinom i začinima po želji da bi se dobio pire.
8. Pire krumpir rasporediti preko smjese od kupusa i mesa. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C dok krumpir ne porumeni.