Podvarak s mljevenim mesom

by | 20 prosinca, 2013

Sastojci:

  • 700 g kiselog kupusa ribanca
  • 2 glavice luka
  • 100 g mesnate slanine
  • 350 g mljevenog junećeg mesa
  • 2 lovorova lista
  • 500 g krumpira
  • 50 g margarina
  • 1 dl mlijeka
  • ulje
  • mješavina začina
  • papar

Priprema:
1. Kiseli kupus oprati ukoliko je slan i dobro ocijediti.
2. Luk i slaninu narezati na kockice.
3. Na ulju popeći luk, a zatim dodati slaninu te i nju kratko popržiti.
4. Potom dodati mljeveno meso i peći ga dok ne porumeni.
5. Dodati kiseli kupus, doliti malo ulja i nastaviti s prženjem miješajući dok kupus ne omekša. Postepeno dolijevati vodu uz povremeno miješanje da se svi sastojci dobro prožmu. Dodati lovorov list i začine po želji te promiješati.
6. Pripremljenu smjesu usuti u zemljanu posudu i poravnati.
7. Krumpir skuhati i ispasirati pa pomiješati s mlijekom, margarinom i začinima po želji da bi se dobio pire.
8. Pire krumpir rasporediti preko smjese od kupusa i mesa. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C dok krumpir ne porumeni.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept