Pogačice s kajmakom

by | 20 travnja, 2015

pogacice-sa-kajmakom-620x560

 

Za 6 osoba
Priprema: 40 min.
Mirovanje: 30 min.
Pečenje: 30 min.

Sastojci:
– 650 g glatkog brašna tip 400
– 250 g domaćeg kajmaka
– 3 jajeta
– 1 žlica soli
– 1 žlica masti
– 20 g svježeg kvasca
– 2,5 dl mlijeka
– sezam

Za premazivanje:
– 1 jaje

Priprema:
1. U zdjeli za miješenje tijesta pomiješati 400 g brašna sa žlicomsoli i promešati. Napraviti udubljenje u sredini, pa uliti mlijeko te dodati jaja, kajmak, domaću mast i izmrvljeni svježi kvasac.
2. Sastojke ručno pomiješajte i postupno dodajte preostalo brašno. Ručno mijesiti dok se ne dobije glatko tijesto. Količina brašna ovisi od veličine jajeta, pa ga treba dodavati postupno, po potrebi.

3. Zamiješeno testo prekriti suhom krpom i ostaviti na toplom da se digne.
4. Naraslo tijesto izvaljati, a zatim odgovarajućim kalupom napraviti pogačice.
5. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i u nju poslagati pogačice. Premazati ih umućenim jajetom i posuti sezamom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200°S dok blago ne porumene.

Arhiva: Bakina kujna