Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Priprema:
1. Omekšani margarin pjenasto umutiti pomoću miksera.
2. Potom sjediniti margarin, izmrvljeni sir i malo soli. Postepeno dodavati mješavinu brašna i praška za pecivo mijeseći dok se ne dobije glatko tijesto.
3. Umiješeno tijesto ostaviti da miruje u hladnjaku najmanje 120 minuta.
4. Odstajalo tijesto istanjiti na debljinu od 0,5 cm.
5. Potom okruglim kalupom promjera 5 cm na polovini tijesta izvaditi ploške. Od preostalog tijesta izvaditi manje kolutove promjera 4 cm.
6. Dimljenu kobasicu narezati na ploške.
7. Na veće kolutove tijesta u sredinu utisnuti kobasicu a rubove tijesta premazati bjelanjkom. Odozgo ih prekriti manjim kolutovima tijesta pa rubove pomoću vilice pritisnuti da se slijepe.
8. U pleh obložen papirom za pečenje poslagati punjene pogačice. Premazati ih žumanjkom i posuti sezamom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana