Pohana piletina sa sirom

by | 9 lipnja, 2013

Sastojci:

  • 600 g pilećeg bijelog mesa
  • prstohvat češnjaka
  • 1 žličica sjeckanog bosiljka
  • 1 žličica sjeckanog peršina
  • 150 g kečapa
  • 3 jaja
  • 1 limun
  • 100 g sira
  • 180 g krušnih mrvica
  • 150 g brašna
  • 500 g krumpira
  • mješavina začina
  • origano, ulje

Priprema:

1. Piletinu narezati na šnicle, istanjiti tučkom za meso i začiniti po želji.
2. Posebno sjediniti krušne mrvice,češnjak, peršin i bosiljak.
3. Pileće šnicle uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u smjesu od krušnih mrvica. Pržiti ih na ugrijanom ulju sa obje strane dok ne porumene.
4. Pržene šnicle poprskati sokom od limuna.
5. Kečap pomiješati sa malo origana i premazati šnicle. Potom šnicle prekriti listovima sira i kratko zapeći u pećnici da se sir otopi.
6. Krumpir očistiti i narezati na štapiće pa ga propržiti na ugrijanom ulju i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.

Izvor: Dobra hrana