Pohane dagnje

by | 28 listopada, 2013

Potrebno:

  • 400 g očišćenih dagnji
  • 2 jaja
  • 150 g brašna
  • 200 g krušnih mrvica
  • 1 limun
  • mješavina začina
  • ulje

Za preljev:

  • 200 g feta sira
  • 2 žlice vrhnja
  • 1 dl jogurta
  • 50 g zelenih maslina bez koštica

Priprema:

1. Dagnje začiniti po želji. Potom ih uvaljati u brašno, pa u umućena jaja i na kraju u mrvice.
2. Kratko ih pržiti na vrućem ulju dok ne porumene. Nakon toga ih vaditi na papirnati ubrus kako bi se iscijedio višak masnoće.
3. Posebno pripremiti preljev: umutiti feta sir, vrhnje i jogurt te dodati sitno sjeckane masline i promiješati.
4. Ohlađene pohane školjke poprskati sokom od limuna i preliti pripremljenim umakom.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept