Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Priprema:
1. Drške šampinjona odvojiti od klobuka i narezati ih na kocke.
2. Suhu vratinu i poriluk narezati na kockice, a tvrdi sir krupno naribati.
3. Na malo ulja popržiti poriluk, a zatim dodati sjeckane drške šampinjona te i njih kratko popržiti. Skloniti sa štednjaka i ostaviti da se ohladi.
4. Potom dodati svježi sir, tvrdi sir, suhu vratinu i začine po želji pa promiješati.
5. Pripremljenim nadjevom napuniti polovinu gljiva te ih preklopiti praznim klobucima.
6. Ovako pripremljene gljive uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u mrvice. Peći ih u vrućem ulju s obje strane dok ne porumene.
7. Pohane gljive preliti majonezom.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept