Pohane rolice od patlidžana

by | 25 siječnja, 2013

Sastojci:

  • 1 veći plavi patlidžan
  • 2 jaja
  • 150 g brašna
  • krušne mrvice po potrebi
  • 300 g svježeg sira
  • 100 g pečenica
  • 200 g majoneze
  • prstohvat češnjaka u prahu
  • 80 g kiselih krastavaca
  • 1 manja zelena salata
  • mješavina začina
  • sol, ulje

Način pripreme:

1. Plavi patlidžan zajedno s korom uzdužno izrezati na listove, a zatim svaki list uzdužno prerezati napola. Potom ih posoliti i ostaviti da puste sok.
2. Omekšane listove patlidžana uvaljati u brašno, pa u umućena jaja i na kraju u mrvice. Pržiti na vrućem ulju s obje strane dok ne porumene.
3. Pečenicu i kisele krastavce narezati na kockice te pomiješati sa svježim sirom, češnjakom u prahu, začinima po ukusu i promiješati.
4. Listove zelene salate oprati i uzdužno razrezati na trake širine patlidžana.
5. Na svaki list pohanog patlidžana staviti traku zelene salate, premazatim nadjevom od svježeg sira te zarolati i pričvrstiti čačkalicom. Rolice poslužiti uz majonezu.

Izvor: Dobra hrana