
Žene starije od 40 godina rađaju više djece nego tinejdžerke, pokazalo istraživanje
Hilary Swank, Kristin Davis i Naomi Campbell samo su neke od slavnih dama koje su postale majke nakon 40. rođendana. Trudnoća, porod i majčinstvo u...
To što je jabuku možda jednostavnije i ukusnije jesti ako ogulite kožu, to zapravo i nije najzdraviji način.
Nutricionistica dr. Joanna McMillan otkrila je da postoji cijeli niz zdravstvenih prednosti za organizam, a koje se nalaze u koži jabuke.
“Jabuke se nutritivno bogate. Biljni spojevi polifenoli su ključ mnogih zdravstvenih prednosti. Nedavno je otkriveno da polifenoli iz jabuke imaju važnu ulogu u mršavljenju i smanjenju rasta stanica raka, a čak i usporavaju razvoj osteoartritisa”, objašnjava dr. McMillan.
Čak i ako uklonite kožu jabuke, unijet ćete u organizam određenu količinu polifenola, ali nutricionistica savjetuje da je pojedete neoguljenu, prema pisanju portala Index.hr.
“Čak je dva i pol puta više polifenola u koži. Zato je to zapravo najzdraviji način konzumiranja ovog voća”, savjetuje nutricionistkinja i dodaje kako su polifenolima bogate i borovnice te zeleni čaj.