“Sasvim iskreno” je novi podcast dviju terapeutkinja o stvarima koje nas sve ponekad muče
Novi podcast Sasvim iskreno, koji su pokrenule dvije uspješne terapeutkinje s dugogodišnjim iskustvom – Dubravka Fazlić i Teodora Delić, mjesto je ...
Na Redditu se nedavno pokrenula tema o tome na što treba obratiti pozornost u restoranima kako bi gost bio siguran da jede na dobrom mjestu.
Jako brzo su se javili brojni korisnici Reddita koji rade kao chefovi te otkrili koji su to “znakovi za uzbunu”, a što označava da ste u dobrom restoranu u kojem možete očekivati dobru hranu i dobru uslugu.
Izbjegavajte restorane s tepisima
“Tepisi u restoranima su jedna od najodvratnijih stvari. Rijetko se usisavaju, a nikad ne peru”, napisao je jedan “reditaš”, a brzo se s njim složio i jedan čovjek kojemu je posao čišćenje tepiha. “Tepisi u restoranima su odvratni. Iz njih znamo izvući doslovno crnu sluz od masti i prljavštine. Većina mojih klijenata redovito čisti tepihe, ali čak se i meni gadi jesti u tim restoranima.”
Pitajte otkud je hrana
Vrlo je jednostavno, kažu ovi korisnici Reddita koji su radili u restoranima – pitajte otkud je hrana, a ako ne znaju, ne očekujte ništa dobro. To pogotovo vrijedi za morsku hranu.
“U restoranu u kojem sam ja radio morali smo napamet znati sve o hrani koju poslužujemo”, objasnio je jedan sudionik rasprave.
Dugačak meni
Ako je meni u restoranu dugačak i sadrži puno različitih jela, to bi moglo značiti da poslužuju zaleđenu hranu. “Moja žena je chef, a ja sam tijekom fakulteta radio u kuhinji. Ako na meniju ima 40 različitih stvari, to znači da pripremaju jela od zaleđenih namirnica. Kratak meni uglavnom znači i svježije namirnice”, napisao je jedan “reditaš”.
Osoblje
“Radio sam u jednom meksičkom restoranu i otad imam naviku uvijek gledati kako se osoblje međusobno ponaša. Ako se čine dobro raspoloženi i ako im je međusobna komunikacija ugodna, to uglavnom znači da stvari u tom restoranu dobro funkcioniraju.”
Čekanje za stol je dobra stvar
“Moja šefica bi uvijek govorila ljudima koji bi prigovarali zbog čekanja: ‘Ako restoran u koji idete večerati u subotu navečer nema listu čekanja, zapitajte se želite li jesti tamo’ “, napisala je jedna “reditašica”. “Ako je gužva i dulje čekate hranu, to uglavnom znači da je dobar restoran. Ako vam je hrana brzo na stolu, to znači da su je ranije pripremili”, objasnio je drugi korisnik Reddita.
Foto: Unsplash