Preklopljeni biskvit

by | 22 ožujka, 2014

1212-490x292

Sastojci:
Za biskvit:

  • 40 g čokolade za kuhanje
  • 120 g šećera
  • 2 žlice ulja
  • 2 žlice maslaca
  • 125 g glatkog brašna
  • 1/2 vrećice praška za pecivo
  • 1/2 žličice sode bikarbone
  • 1/2 žličice soli
  • 1,2 dl jogurta
  • 1 jaje
  • 3 žlice kakaa

Ostali sastojci:

  • 2,5 dl slatkog vrhnja
  • 50 g šećera u prahu
  • 10 g želatine u prahu
  • 100 g čokolade
  • 150 g oraha (jezgra)

Priprema:
Biskvit:
1. U većoj posudi pomiješati šećer, jaje, ulje i omekšali maslac pa umutiti mikserom. Dodati otopljenu čokoladu i izmiješati.
2. Posebno pomiješati brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol.
3. U smjesu od čokolade pomalo dodavati mješavinu suhih sastojaka i jogurt te neprestano mutiti mikserom dok se ne dobije ujednačena smjesa.
4. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i u nju uliti pripremljenu smjesu. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC oko 15 min.

Krema:
1. Slatko vrhnje umutiti sa šećerom u prahu.
2. Želatinu preliti sa 4 žlice hladne vode i ostaviti da nabubri, a zatim ju pomiješati sa šlagom i promiješati.

Završni postupak:
1. Manjom okruglom modlom na pečenom biskvitu izvaditi kolutove. Polovinu kolutova umočiti u otopljenu čokoladu, a zatim odozgora utisnuti orahe. Ostaviti da se čokolada stegne.
2. Kremu uliti u slastičarsku vrećicu pa pomoću nje na prazne kolutove istisnuti malo kreme. Preklopiti ih čokoladnim kolutovima biskvita.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept