Prelivene pitice

by | 21 siječnja, 2014


Sastojci:

  • 12 tankih kora za pitu
  • 400 g sira
  • 400 g parizera
  • 400 g kečapa
  • 3 jaja
  • ulje
  • 300 g svježeg sira
  • origano

Priprema:
1. Sira i parizer krupno naribati. Kečap pomiješati s origanom i promiješati.
2. Uzeti dvije kore za pitu, poprskati ih s malo ulja i naslagati jednu na drugu. Premazati s malo smjese od kečapa i posipati ribanim parizerom. Preklopiti s dvije kore za pitu poprskane uljem, premazati smjesom od kečapa i posipati ribanim sirom. Na kraju nanijeti još dvije kore za pitu, premazati kečapom i posipati mješavinom parizera i sira. Potom pažljivo zarolati. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još jednu roladu.
3. Rolade narezati na komade širine 3 cm i poslagati ih u pleh obložen papirom za pečenje.
4. Posebno umutiti jaja i svježi sir pa na svaki komad staviti žlicu smjese. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C dok ne porumeni.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept