Preljev od slanine i poriluka

by | 22 lipnja, 2014

preljev

Sastojci:

  • 300 g mesnate slanine
  • 1 poriluk
  • 1/2 žličice češnjaka u prahu
  • 200 g sira
  • 5 dl vrhnja za kuhanje
  • 5 žlica ulja
  • mješavina začina, papar

Priprema:

1. Slaninu i poriluk narezati na štapiće, sir krupno naribati.
2. Na malo ulja popržiti slaninu kako bi porumenjela, a potom dodati poriluk, te i njega kratko popržiti. Pržene sastojke ocijediti od viška masnoće i ostaviti na toplom.
3. U odgovarajućoj posudi pomiješati vrhnje za kuhanje i sir, te kuhati na umjerenoj temperaturi dok se sir ne otopi. Zatim dodati češnjak, slaninu i poriluk, začiniti po želji i promiješati.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept