Sve više se priča o razlikovanju organske od neorganske hrane. Svi ističu značaj i ulogu organske, istovrmeno naglašavaju nedostatke neoganske hrane. Međutim, postavlja se pitanje, koliko mi uopće znamo i razumijemo prepoznati organsku hranu, koji su to kriteriji za razlikovanje od neorganske ili se moramo oslanjati samo na cijenu?
Eksperiment koji je postavljen na YouTube pokazuje koliko ljudi ne zna puno o tome što znači kad je neka namirnica organska, ali niti je prepoznati.
U ovom videu sudjelovalo je po dvoje ljudi kojima su servirane namirnice koje jesu i one koje nisu organske. Oni su na osnovu njihovog okusa, veličine, mirisa i debljine određivali kojoj grupi pripadaju. Nažalost, mnogi su griješili.
Kako smo saznali iz videa, organska hrana mora se obrađivati bez sintetičkih pesticida i ne smije biti genetski modificirana.
Pogreška je da se ljudi vrlo često oslanjaju na cijenu – navodno, organske namirnice su vrlo skupe. Praksa je pokazala da to nije uvijek točno.