Jedini recepti za variva koji vam neće dosaditi ove zime
Zima je idealno vrijeme za topla, mirisna variva kao savršen obrok. Ipak, valja ih znati i dobro pripremiti da bi bila ukusna.A što kad ponesta...
Uvijek dođe faza kad nam se baš nikako ne da paliti štednjak, no u vrijeme velikih vrućina, ta faza preraste u razdoblje. Umjesto da jedete samo kruh s namazom ili grickate bilo što u hladnjaku, pripremite si ovu ukusnu salatu koju možete jesti zasebno, ili s ostacima ručka od dana prije. Pripremila ju je poznata kuharica Cassie Best za BBC Good Food, a mi je stalno radimo ljeti. Jednostavna je i nevjerojatno ukusna!
Sastojci:
400 g crnoga graha, ocijeđenog
2 velike šake listova baby špinata, grubo nasjeckanih
500 g cherry rajčica
4-5 crnih maslina
½ salatnog rastavca, prepolovljeno uzdužno, sjemenke izvađene i narezane pod kutom
1 mango, oguljen i nasjeckan na kockice
1 veća glavica crvenog luka, prepolovljena i sitno narezana
6-8 rotkvica, narezanih popola
2 avokada, oguljena i narezana na ploške
100 g fete, izmrvljene
šaka začinskog bilja
Za preljev:
šaka metvice
prstohvat korijandra
lagana šaka bosiljka
1 masni zeleni chili, bez sjemenki i nasjeckani (možete i izostaviti ako ne volite ljutkasto!
1 mali češanj češnjaka
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ili ulja repice
2 limete, očišćene od korice i ocijeđene u soku
2 žlice bijelog vinskog octa
2 žličice meda
Priprema:
Foto: Unsplash