Sastojci:
– 4 pileća bataka sa zabatkom bez kostiju
– 3 male tikvice
– 1 velika glavica luka
– 3 češnja češnjaka
– 2 mrkve
– 250 ml soka od rajčica
– mješavina začina
Priprema:
1. Luk i mrkvu očistiti i narezati na kockice, češnjak protisnuti, tikvice oguliti i krupno ih naribati.
2. Pileće batake odvojiti od kožice, začiniti i popržiti na vrućem ulju s obje strane da porumene. Potom ih izvaditi i ostaviti na toplom.
3. Na masnoći od mesa popržiti luk i češnjak, a potom dodati mrkvu te i nju kratko popržiti. Kad se počne lijepiti za dno posude, doliti malo vode i nastaviti s pirjanjem dok povrće napola ne omekša.
4. Ubaciti naribane tikvice i sotirati ih dok ne omekšaju. Doliti sok od rajčica i začine po želji, pa pirjati na umjerenoj temperaturi dok tikvice ne omekšaju a varivo ne dobije željenu gustoću.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i prebaciti u nju varivo od tikvica. Odozgora utisnuti pržene batake, pa kratko zapeći u zagrijanoj pećnici na 200 °C.