Sastojci:
– 2 veća plava patlidžana
– 200 g mozzarelle
– 2 srednje rajčice
– 2 žlice nasjeckanog peršina
– 1,5 dl maslinovog ulja
– 1 žlica aceto balsamica
– sol
Priprema:
1. Patlidžane oprati, pa zajedno s korom uzdužno narezati na listove debljine 5 mm. Posoliti ih i ostaviti da puste sok kako ne bi bili gorki.
2. Rajčice i mozzarellu narezati na kolutove.
3. Na maslinovom ulje propržiti listove patlidžana s obje strane da porumene. Odložiti ih na papirnati ubrus da upije suvišnu masnoću.
4. Pržene listove patlidžana staviti na radnu površinu. Duž jednog kraja staviti kolut rajčice i mozzarelle, pa patlidžan presavinuti napola. Na isti način oblikovati još paketića.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati paketiće patlidžana tako da se na krajevima preklapaju.
6. Posebno pomiješati žlicu aceta balsamica s 2 žlice maslinovog ulja, pa dobivenom smjesom poprskati paketiće. Staviti nakratko u zagrijanu pećnicu na 200 °C dok se sir ne rastopi. Gotovo jelo posipati peršinom.