Princess krafne od ajvara

by | 29 ožujka, 2013

Sastojci:

Za tijesto:

  • 5 jaja
  • 125 g margarina
  • 250 g brašna
  • 4 dl vode
  • 1 prašak za pecivo
  • 3 žlice ajvara
  • sol

Za nadjev:

  • 600 g svježeg sira
  • 200 g šunke
  • prstohvat češnjaka u prahu
  • 2 fileta pečene paprike
  • 1 manja zelena salata
  • mješavina začina

Priprema:

Tijesto:
1. U dublju posudu uliti vodu, dodati margarin i malo soli pa ostaviti da proključa.
2. Potom skloniti sa štednjaka, dodati brašno i miješati dok se ne zgusne.
3. Vratiti posudu na štednjak i kuhati na umjerenoj temperaturi uz neprestano miješanje dok se tijesto ne počne odvajati od stijenki posude.
4. Pripremljeno tijesto ostaviti da se ohladi, a zatim uz neprestano miješanje dodavati jedno po jedno jaje. Na kraju dodati ajvar, prašak za pecivo i promiješati.
5. Pleh obložiti papirom za pečenje i na njega pomoću slastičarske vrećice istiskivati nadjev u hrpice veličine oraha. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC oko 35 min.

Nadjev:
1. Pečenu papriku i šunku narezati na kockice.
2. Nasjeckane sastojke pomiješati sa svježim sirom, češnjakom u prahu i začinima po želji. Dobro izmiješati da se dobije ujednačena smjesa.
Završni postupak:
1. Krafnice ostaviti da se ohlade, a zatim ih prerezati napola.
2. Svaku krafnicu napuniti listom zelene salate i žličicom pripremljenog nadjeva, te preklopiti.

Izvor: Dobra hrana