Zdravi trendovi: Ove tri namirnice svi će koristiti u 2025. godini
Zdravlje i prehrana postali su ključni fokus našeg života, a interes za prirodnim dodacima i inovativnim proizvodima raste iz godine u godinu.S...
Piletina je vrsta mesa s kojlm moramo biti oprezni prilikom rukovanja. Naime, postoje dvije bitne stvari kod piletine. Prvo, piletinu nikada nemojte stavljati na gornju policu hladnjaka i drugo, nikada je nemojte prati prije pripreme.
Svima nam se dogodi da u žurbi, kada punih vrećica dođemo doma, meso stavimo na gornju policu hladnjaka, ali tu je potrebno biti oprezan. Naime, sokovi iz mesa mogu curiti i kapati po hrani ispod, a to će ih zagaditi. Potrebno je piletinu staviti u posebnu vrećicu ili, pak, na donju policu. Druga bitna stvar, prije nego što piletinu krenete kuhati ili peći, nemojte je prati. Kada perete piletinu, kapljice i prskanje vode iokolo šire bakteriju koja je odgovorna za većinu trovanja hranom, kako piše “Mirror”.