Pripremite danas: Pljeskavice od bundeve

by | 26 studenoga, 2015

pljeskavice-od-bundeve

Sastojci:
– 1 kg bundeve, očišćene i narezane na kriške
– 400 g slanutka u konzervi, ocijeđenog, opranog i osušenog
– 1 češanj češnjaka, usitnjen
– 1/2 žličice mljevene paprike
– 1 žličica mljevenog kima
– malo peršina, krupno nasjeckanog
– 3-4 žlice integralnih krušnih mrvica

Za salatu:
– 2 mrkve, krupno naribane
– 1/2 manja glavica crvenog luka, tanko narezanog
– 100 g mrvljenog feta sira
– 4 integralne lepinje ili tortilje

Priprema:
1. Kriške bundeve ispecite u poklopljenoj vatrostalnoj posudi na 200 ºC oko 10 minuta (ili dok ne omekšaju). Slanutak, češnjak, mljevenu papriku, kim i polovicu peršina izmiksajte, tako da dobijete tekuću smjesu.
2. Ostavite bundevu da se malo ohladi i onda žlicom odvojite mesnati dio od kore i dodajte ga u smjesu od slanutka. Začinite i dodajte mrvice. Sve dobro promiješajte i rukama oblikujte manje pljeskavice. Svaku stavite na tanjur i ostavite hladiti 10 minuta.
3. Za salatu, pomiješajte preostali peršin, ribanu mrkvu, crveni luk i fetu.
4. Zagrijte roštilj (ili gril-tavu) i ispecite pljeskavice dok s obje strane ne dobiju lijepu, zlatnu boju.
5. Pljeskavice poslužite sa salatom u lepinje ili tortilje.

Izvor: Life Content
Foto: Life Content