Sirovo mlijeko postalo je popularno. Evo zašto ga ne trebate piti
Društvenim se mrežama u posljednjih nekoliko mjeseci proširio krajnje neobičan trend - sirovo, nepasterizirano mlijeko. Naime, kreatori sadržaja ko...
Rijetki su oni koji ne vole slatki okus jagoda, ali problem je što one brzo gube na svježini. Saznajte kako sačuvati najdražu poslasticu od propadanja.
S toplijom sezonom stižu nam ukusni plodovi koje svi vole: jagode, trešnje, grožđe, lubenice, dinje… No, problem je što ovi plodovi kratko traju, brzo gube na svježini i uskraćuju nam uživanje u njihovom zanosnom okusu.
Ipak, postoji način kako jagode sačuvati od propadanja.
Za početak, napravite mješavinu jabučnog octa i vode u omjeru 1:10.
Jagode stavite u otopinu i ostavite ih nekoliko minuta, zatim ih isperite, ocijedite i prebacite na čistu kuhinjsku krpu kako bi se što bolje osušile.
Nakon toga jagode stavite u hladnjak. Poslije ovakvog tretmana vaše bi najdraže voće trebalo ostati svježe i do dva tjedna.
Izvor: Mondo