Profiteroli

by | 1 studenoga, 2014

Clipboard0213

Sastojci:
Za tijesto:

  • 4 dl vode
  • 2 dl ulja
  • prstohvat soli
  • 12 žlica brašna
  • 5 jaja
  • 1/2 praška za pecivo

Za čokoladnu kremu:

  • 5 dl mlijeka
  • 5 žlica šećera
  • 2 pudinga od čokolade
  • 150 g maslaca

Ostali sastojci:

  • 5 dl slatkog vrhnja
  • 150 g čokolade
  • 50 g maslaca

Priprema:
Tijesto:
1. U manju posudu ulijte vodu i ulje, dodajte prstohvat soli i kuhajte dok ne proključa.
2. Zatim maknite sa štednjaka, dodajte brašno i kuhajte na umjerenoj temperaturi uz neprestano miješanje dok se smjesa ne zgusne.
3. Zgusnutu smjesu ostavite da se ohladi, a zatim dodajte jedno po jedno jaje i mutite mikserom. Na kraju dodajte prašak za pecivo i dobro izmiješajte.
4. Tepsiju obložite papirom za pečenje. Pripremljenu smjesu ulijte u slastičarsku vrećicu i pomoću nje na papir za pečenje istiskujte kremu, tako da između svake kapice ostane 1 cm razmaka. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200 ºC.

Čokoladna krema:
1. U manjoj posudi pomiješajte 4 dl mlijeka i šećer te ostavite neka proključa.
2. Posebno umutite preostalo mlijeko i puding od čokolade, ulijte u proključalo mlijeko i kuhajte na umjerenoj temperaturi uz neprestano miješanje dok se ne zgusne.
3. U ohlađeni puding dodajte maslac i umutite mikserom.

Završni postupak:
1. Slatko vrhnje umutite u čvrst šlag.
2. Čokoladu s maslacem otopite na pari.
3. Kapice najprije napunite s malo čokoladne kreme, a potom s malo šlaga od slatkog vrhnja. Na kraju ih poprskajte glazurom od čokolade.

SAVJET PLUS:
Tijekom pečenja kapica nemojte otvarati pećnicu jer će tijesto pasti.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept