3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Sastojci:
Za tijesto:
Za čokoladnu kremu:
Ostali sastojci:
Priprema:
Tijesto:
1. U manju posudu ulijte vodu i ulje, dodajte prstohvat soli i kuhajte dok ne proključa.
2. Zatim maknite sa štednjaka, dodajte brašno i kuhajte na umjerenoj temperaturi uz neprestano miješanje dok se smjesa ne zgusne.
3. Zgusnutu smjesu ostavite da se ohladi, a zatim dodajte jedno po jedno jaje i mutite mikserom. Na kraju dodajte prašak za pecivo i dobro izmiješajte.
4. Tepsiju obložite papirom za pečenje. Pripremljenu smjesu ulijte u slastičarsku vrećicu i pomoću nje na papir za pečenje istiskujte kremu, tako da između svake kapice ostane 1 cm razmaka. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200 ºC.
Čokoladna krema:
1. U manjoj posudi pomiješajte 4 dl mlijeka i šećer te ostavite neka proključa.
2. Posebno umutite preostalo mlijeko i puding od čokolade, ulijte u proključalo mlijeko i kuhajte na umjerenoj temperaturi uz neprestano miješanje dok se ne zgusne.
3. U ohlađeni puding dodajte maslac i umutite mikserom.
Završni postupak:
1. Slatko vrhnje umutite u čvrst šlag.
2. Čokoladu s maslacem otopite na pari.
3. Kapice najprije napunite s malo čokoladne kreme, a potom s malo šlaga od slatkog vrhnja. Na kraju ih poprskajte glazurom od čokolade.
SAVJET PLUS:
Tijekom pečenja kapica nemojte otvarati pećnicu jer će tijesto pasti.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept