Zagrebačko psihološko društvo podijelilo savjete za umirivanje nakon traumatičnog događaja
Stravični događaj koji se odvio u Prečkom šokirao je Hrvatsku. Nezamislivo je uopće pomisliti kako se osjećaju djeca i roditelji, kao i djelatnici ...
Ako ste u potrazi za osvježavajućim napitkom koji će vam pružiti dodatnu energiju, a koji je istovremeno zdrav, proteinska limunada savršen je izbor.
Svaki recept možete prilagoditi vlastitim ukusima i preferencijama, a zajedničko im je to da su jednostavni za pripremu i bogati hranjivim tvarima, dok se istovremeno pripremaju jako slično. Možete isprobati klasičnu proteinsku limunadu ili neku od varijacija s dodatkom bobičastog voća, krastavca, mente, đumbira i kurkume. Dakako, sve ovisno o tome što i kakve okuse volite.
Važno je pripaziti s količinom proteinskog praha koju dodajete u svoje napitke, zato je bitno spomenuti da se uvijek držite preporučene doze navedene na pakiranju proteinskog praha i prilagodite količinu svojim individualnim potrebama i ciljevima.
O proteinskoj limunadi još se krajem prošle godine naveliko raspravljalo u medijima jer je ovo postao apsolutni hit na TikToku. Cilj je bio pronaći načine kako da ovaj osvježavajući ljetni napitak bude s manje kalorija i šećera, a više proteina.
@madelineschramm hits every time 🍋🍋🍋 SO YUM
Ipak, koliko god ovo bili zdravi recepti – pripazite sa sastojcima. Imajte na umu da ove limunade mogu sadržavati umjetne zaslađivače koji mogu smetati vašem želucu, ali i to da ih valja konzumirati umjereno i da nisu dobri za zdravlje.
Kada koristite proteinski prah, pokušajte koristiti ne više od 20 do 40 grama dnevno. Dakle, koliko god su i proteini zdravi, valja ih konzumirati umjereno, kako piše Health, a kažu stručnjaci.
1 limun (svježe iscijeđen sok)
1-2 žlice meda ili zaslađivača po izboru (po ukusu)
1 mjerica (oko 30 g) proteinskog praha (po mogućnosti bez okusa ili s okusom limuna)
500 ml hladne vode
Led (po želji)
Iscijedite limun i ulijte sok u blender ili shaker. Dodajte med ili zaslađivač i proteinski prah. Ulijte hladnu vodu i sve dobro promiješajte ili blendajte dok se sastojci potpuno ne stope. Dodajte led po želji i odmah poslužite.
1 limun (svježe iscijeđen sok)
1/2 šalice miješanog bobičastog voća (maline, borovnice, jagode)
1-2 žlice meda ili zaslađivača po izboru (po ukusu)
1 mjerica (oko 30 g) proteinskog praha s okusom vanilije
500 ml hladne vode
Led (po želji)
Iscijedite limun i ulijte sok u blender. Dodajte bobičasto voće i med. Zatim uspite proteinski prah te ulijte hladnu vodu i blendajte dok smjesa ne postane glatka. Dodajte led po želji i odmah poslužite.
1 limun (svježe iscijeđen sok)
1 naranča (svježe iscijeđen sok)
1-2 žlice meda ili zaslađivača po izboru (po ukusu)
1 mjerica (oko 30 g) proteinskog praha s okusom citrusa
500 ml hladne vode
Led (po želji)
Iscijedite limun i naranču i ulijte sokove u blender ili shaker te dodajte med ili zaslađivač te proteinski prah.
Ulijte hladnu vodu i sve dobro promiješajte ili blendajte dok se sastojci potpuno ne stope. Dodajte led po želji i odmah poslužite.
Sastojci:
1 limun (svježe iscijeđen sok)
1/2 krastavca (narezanog na kriške)
1 šaka svježe mente
1-2 žlice meda ili zaslađivača po izboru (po ukusu)
1 mjerica (oko 30 g) proteinskog praha s okusom limuna ili bez okusa
500 ml hladne vode
Led (po želji)
Upute:
Iscijedite limun i ulijte sok u blender. Dodajte kriške krastavca i svježu mentu te med ili zaslađivač. Uspite proteinski prah. Svemu tome dolijte hladnu vodu i blendajte dok smjesa ne postane glatka. Dodajte led i odmah poslužite.
Sastojci:
1 limun (svježe iscijeđen sok)
1 žličica svježe naribanog đumbira
1/2 žličice kurkume u prahu
1-2 žlice meda ili zaslađivača po izboru (po ukusu)
1 mjerica (oko 30 g) proteinskog praha bez okusa ili s blagim okusom vanilije
500 ml hladne vode
Led (po želji)
Upute:
Iscijedite limun i ulijte sok u blender ili shaker. Tome dodajte naribani đumbir i kurkumu te med ili zaslađivač. Uspite proteinski prah. Ulijte hladnu vodu i sve dobro promiješajte ili blendajte dok se sastojci potpuno ne stope. Dodajte led po želji i poslužite.
Foto: Pexels