Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Priprema:
1. Piletinu samljeti, tikvice očistiti i narezati na kocke, papriku i poriluk također nasjeckati na kocke, a šampinjone na listove.
2. Na malo ulja popržiti poriluk i papriku, pa dodati piletinu i pirjati uz povremeno dolijevanje vode dok ne omekša. Zatim dodati tikvice, sok od rajčica i šampinjone, začiniti po želji, te pirjati dok svi sastojci ne omekšaju.
3. Dublju tepsiju nauljiti, staviti dvije kore, a potom nanijeti dio pripremljenog nadjeva i prekriti jednom korom. Isti postupak ponavljati dok se ne utroši sav pripremljen materijal. Završiti korom.
4. Posebno umutiti jaja,vrhnje i mlijeko.
5. Pripremljenu pitu narezati na kocke i zaliti mješavinom jaja, vrhnje i mlijeka, pa posipati lanenim sjemenkama. Pitu peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana