Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Za tijesto:
Za punjenje:
Ostali sastojci:
Priprema:
Tijesto:
1. Krumpir oguliti i narezati na kockice pa ga skuhati u slanoj vodi. Potom ga ocijediti, ostaviti da se ohladi i ispasirati.
2. U manju posudu uliti mlako mlijeko, dodati šećer, kvasac i žličicu brašna. Dobro izmiješati da ne ostanu grudice i ostaviti na toplom da nadođe.
3. U veću posudu usuti polovinu brašna, dodati pasirani krumpir, nadošao kvasac, ulje, jaje i sol te dobro izmiješati. Postepeno dodavati preostalo brašno i neprestano mijesiti dok se tijesto ne počne odvajati od posude. Zamiješeno tijesto ostaviti na toplom da nadođe.
Smjesa za punjenje:
1. Pomiješati mljeveno meso, jaje, mrvice i sjeckani prešin pa dobro izmiješati.
Završni postupak:
1. Nadošlo tijesto razvaljati na debljinu od 1 cm.
2. Smjesu od mesa oblikovati u valjak, a zatim je položiti duž jedne strane tijesta i zarolati.
3. Pripremljenu štrucu staviti u zamrzivač da se stegne pa je zatim rezati na komade debljine 1 cm.
4. Komade peći na vrućem ulju s obje strane dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana