1. Filete oslića samljeti u mašini za meso, luk i peršin sitno nasjeckati, kruh namočiti u mlijeko te ga iscijediti i izmrviti. 2. U odgovarajućoj posudi pomiješati mljeveni oslić, kruh, 2 jaja, luk i peršin, pa začiniti po želji. 3. Od pripremljene smjese oblikovati kuglice. Svaku kuglicu uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u krušne mrvice, te ih pržiti dok ne porumene. Pržene kuglice poslužiti u umaku od kiselih krastavaca.
Umak od krastavaca:
1. U dubljoj posudi otopiti maslac pa dodati brašno i pržiti 1-2 minute, zatim uliti mlijeko i kuhati uz stalno miješanje dok se smjesa ne zgusne. U prohlađen umak umiješati kiselo vrhnje. 2. Kisele krastavce narezati na štapiće, dodati ih umaku, dobro promiješati i začiniti po želji.