Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Priprema:
1. Žemlje poprečno prerezati napola da bi se od svakog komada dobile dvije polovine.
2. Zatim iz svake polovine pomoću okruglog kalupa promjera 2 cm izvaditi sredinu.
3. Posebno umutiti 2 jaja s mlijekom i začinima po želji. Izdubljene žemlje natapati u pripremljenu smjesu od jaja, a zatim ih pržiti na vrućem ulju najprije s jedne, a potom i s druge strane dok ne porumene. Vaditi ih na papirnati ubrus da upije suvišnu masnoću.
4. Na sredinu prženih žemlji staviti list šunke i blago ga utisnuti. Zatim udubljenu sredinu šunke napuniti ribanim sirom. Preko sira razbiti po jedno jaje.
5. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega punjene prženice. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok se jaja ne ispeku.
Izvor: Life Content