Recept za ovaj odličan lagani puding od riže morate zapisati

Mnogi jedu puding od riže samo kad su mlađi ili prehlađeni, a zapravo je odličan svakodnevni obrok

by | 6 siječnja, 2022
Puding od riže

Puding od riže odlična je zamjena za sve koji obožavaju započeti jutro sa zobenim pahuljicama. Ako umjesto zobi dodate druge cjelovite žitarice, poput integralne riže – ovaj zdravi recept držat će vas dugo sitima. Možete ga zasladiti kako god vam odgovara, a ako ste skloni pripremi hrane unaprijed, može biti u hladnjaku do pet dana!

Sastojci:

1 šalica dugog zrna integralne riže
4 šalice bademovog mlijeka
2 žlice javorovog sirupa ili meda (ili manje, ili više, ovisi o vama)
prstohvat soli
1 žličica ekstrakta vanilije
mljeveni cimet

Priprema:

  1. U srednji lonac stavite 1 šalicu smeđe riže, 3 šalice bademovog mlijeka, 1 žličicu vanilije, 1 žličicu cimeta, prstohvat soli i 3 žlice javorovog sirupa. Sve zakuhajte.
  2. Smanjite temperaturu na nisku i pokrijte posudu poklopcem. Pustite da krčka 45 minuta, povremeno miješajući. Dodajte još 1 šalicu bademovog mlijeka i pustite da se krčka još 15-20 minuta ili dok riža ne omekša i postane kao žvakaća.
  3. Poslužite uz posipanje cimeta i bademovog mlijeka po želji. Možete dodati i bademe, orahe…

 

Foto: Angela Kotsell/iStock/Getty Images Plus via Getty Images