Punjena marinirana piletina

by | 18 veljače, 2014

Sastojci:

  • 2 pileća bijela mesa
  • 1,5 dl jogurta
  • prstohvat mljevene paprike
  • prstohvat currya
  • 1 žličica peršina
  • 1 žlica ribanog svježeg đumbira
  • 1 češanj pasiranog češnjaka
  • 300 g trapista
  • mješavina začina
  • 3 žlice ulja

Priprema:

1. Oba pileća bijela mesa uzdužno prerezati napola tako da se dobiju ukupno 4 šnicle. Svaku šniclu poprečno zarezati i otvoriti kao knjigu, a zatim ju istanjiti batom za meso. Istanjene šnicle začiniti po želji.
2. Trapist narezati na 4 lista. Na polovicu svake šnicle staviti po list kačkavalja i preklopiti. Krajeve istanjiti batom za meso da bi se slijepili, a zatim ih pričvrstiti čačkalicama.
3. Posebno pomiješati jogurt, mljevenu papriku, curry, peršin, đumbir, pasirani češnjak, ulje i začine po želji.
4. Pripremljenom marinadom preliti punjenu piletinu i ostaviti je u hladnjaku da miruje 120 min.
5. Mariniranu piletinu peći na roštilju najprije s jedne, a zatim i s druge strane dok ne porumeni.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept