Punjena pastrva na krumpiru

by | 6 studenoga, 2013

Sastojci:

  • 4 očišćene pastrve po 300 g
  • 1 vezica peršina
  • 1 limun
  • 4 velike mrkve
  • 800 g bijelog krumpira
  • 4 češnja češnjaka
  • 1 veća glavica luka
  • 1 ravna žlica mljevene paprike
  • 2 žlice brašna, ulje
  • juha od povrća po potrebi
  • mješavina začina

Priprema:

1. Peršin i češnjak što sitnije nasjeckati, luk nasjeckati na kockice, a mrkvu krupno naribati.
2. Krumpir oguliti i narezati na tanje kolutove.
3. Sok od limuna iscijediti, a koru sitno naribati.
4. Pomiješati češnjak, polovicu peršina, polovicu mrkve i naribanu koricu limuna. Dodati začine po želji i promiješati. Pripremljenom smjesom napuniti pastrve i preliti ih sokom od limuna.
5. Posebno pomiješati kolutove krumpira, luk, preostalu naribanu mrkvu, mljevenu papriku, brašno i začine po želji, pa dobro izmiješati.
6. Vatrostalnu posudu nauljiti, te u nju uliti smjesu od krumpira i poravnati. Preliti juhom od povrća i peći u zagrijanoj pećnici na 200ºC 35 min. Zatim u krumpir utisnuti pastrve i nastaviti s pečenjem dok svi sastojci ne omekšaju.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept