1. Peršin i češnjak što sitnije nasjeckati, luk nasjeckati na kockice, a mrkvu krupno naribati. 2. Krumpir oguliti i narezati na tanje kolutove. 3. Sok od limuna iscijediti, a koru sitno naribati. 4. Pomiješati češnjak, polovicu peršina, polovicu mrkve i naribanu koricu limuna. Dodati začine po želji i promiješati. Pripremljenom smjesom napuniti pastrve i preliti ih sokom od limuna. 5. Posebno pomiješati kolutove krumpira, luk, preostalu naribanu mrkvu, mljevenu papriku, brašno i začine po želji, pa dobro izmiješati. 6. Vatrostalnu posudu nauljiti, te u nju uliti smjesu od krumpira i poravnati. Preliti juhom od povrća i peći u zagrijanoj pećnici na 200ºC 35 min. Zatim u krumpir utisnuti pastrve i nastaviti s pečenjem dok svi sastojci ne omekšaju.