Punjena patka

by | 28 kolovoza, 2013

Sastojci:

  • 1 patka oko 2 kg
  • 50 g maslaca
  • 3 žlice vinjaka
  • 100 g mljevenog telećeg mesa
  • 100 g mljevenog svinjskog mesa
  • 30 g pistacije
  • 30 g parmezana
  • 1 pecivo
  • 1 jaje
  • 1/2 vezice peršina
  • 200 g shiitake
  • 50 g suhih marelica
  • mješavina začina, papar

Priprema:

1. Unutrašnjost patke očistiti i dobro oprati, pistaciju samljeti, gljive i suhe marelice narezati na kockice, pecivo potopiti u malo vode pa je dobro ocijediti a peršin sitno nasjeckati.
2. U odgovarajućoj posudi pomiješati mljeveno teleće i svinjsko meso, pistacije, parmezan, jaje, izmrvljeno pecivo, gljive, suhe marelice i peršin. Sastojke dobro izmiješati i začiniti po želji.
3. Pripremljenim nadjevom puniti unutrašnjost patke te je dobro zatvoriti pomoću čačkalica.
4. Tepsiju za pečenje premazati maslacem pa staviti punjenu patku, prekriti je folijom i ostaviti da se peče oko 60 minuta.
5. Nakon 60 minuta skinuti foliju, patku flambirati vinjakom te je vratiti u pećnicu i ostaviti da se peče dok ne porumeni. Pečenu patku služiti uz kuhano povrće.

Izvor: Dobra hrana