Rozo pečena pačja prsa s kremom od višanja na hrskavom krekeru
SASTOJCI:Brašno – 500 g Kvasac – 20 g Mlijeko – 200 ml Sok od cikle – 200 g Ljutika – 200 g Višnje – 100 g Maslac – 100 gD...
Sastojci:
Priprema:
1. Unutrašnjost patke očistiti i dobro oprati, pistaciju samljeti, gljive i suhe marelice narezati na kockice, pecivo potopiti u malo vode pa je dobro ocijediti a peršin sitno nasjeckati.
2. U odgovarajućoj posudi pomiješati mljeveno teleće i svinjsko meso, pistacije, parmezan, jaje, izmrvljeno pecivo, gljive, suhe marelice i peršin. Sastojke dobro izmiješati i začiniti po želji.
3. Pripremljenim nadjevom puniti unutrašnjost patke te je dobro zatvoriti pomoću čačkalica.
4. Tepsiju za pečenje premazati maslacem pa staviti punjenu patku, prekriti je folijom i ostaviti da se peče oko 60 minuta.
5. Nakon 60 minuta skinuti foliju, patku flambirati vinjakom te je vratiti u pećnicu i ostaviti da se peče dok ne porumeni. Pečenu patku služiti uz kuhano povrće.
Izvor: Dobra hrana