Punjene kajzerice

by | 9 listopada, 2013

Sastojci:

  • 5 dl mlijeka
  • 1 svježi kvasac
  • 1 kg mekog brašna
  • 2 žlice šećera
  • 1 žlica soli
  • 1,5 dl ulja
  • 2 jaja
  • sezam, sjemenke lana
  • 250 g šunke
  • 250 g sira
  • 100 g maslaca
  • 1 ukrasna zelena salata

Priprema:

1. U dubljoj posudi pomiješati 2,5 dl mlakog mlijeka, svježi kvasac, 1 žlicu šećera i 1 žličicu brašna, pa ostaviti na toplom da nadođe.
2. U većoj posudi pomiješati 1/2 kg brašna, 1 žlicu soli i 1 žlicu šećera, sve dobro izmiješati i napraviti udubljenje u sredini. Zatim uliti nadošao kvasac, dodati 2,5 dl mlijeka, 1,5 dl ulja, te postepeno dodavati ostatak brašna ručno mijeseći cijelo vrijeme dok se tijesto ne počne odvajati od prstiju.
3. Izrađeno tijesto ostaviti da nadođe. Zatim ga premjesiti i ručno oblikovati male kajzerice. Svaku kajzericu premazati umućenim jajima i posuti mješavinom sezama i sjemenkama lana.
4. Posudu za pečenje nauljiti, posuti brašnom, pa poslagati pripremljene kajzerice i peći u zagrijanoj pećnici na 250 °C dok ne porumene.

Završni postupak:

1. Pečene kajzerice ostaviti da se ohlade, pa ih prerezati napola.
2. Unutrašnjost kajzerice premazati maslacem, staviti list zelene salate, zatim šunku i malo naribanog sira.

Izvor: Dobra hrana