Punjene kifle

by | 1 studenoga, 2013

Sastojci:

  • 8 manjih puter štangica (kifli)
  • 200 g suhe vratine
  • 5 jaja
  • 2 dl vrhnja
  • 150 g sira
  • 3 stručka mladog luka
  • 1 manja crvena paprika
  • mješavina začina

Priprema:

1. Pecivu pažljivo odrezati gornje dijelove i izdubiti sredinu. Polovinu izdubljenog peciva izmrviti i ostaviti za punjenje dok preostali dio neće biti potreban.
2. Suhu vratinu i crvenu papriku narezati na kockice, mladi luk na kolutove, a sir krupno naribati.
3. Posebno umutiti jaja i vrhnje pa dodati izmrvljenu sredinu peciva, crvenu papriku, suhu vratinu, sir i mladi luk. Začiniti po želji i promiješati.
4. Pripremljenom smjesom napuniti izdubljena peciva.
5. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega punjene štangice. Peći ih u zagrijanoj pećnici na 180 ºC oko 25 minuta dok ne porumene.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept