Punjene kiflice

by | 8 srpnja, 2014

Clipboard101-490x460

Sastojci:

  • 8 manjih puter kiflica
  • 1 manja glavica luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 250 g šampinjona
  • 2 žlice brašna
  • 40 g maslaca
  • 3 dl mlijeka
  • 200 g šunke
  • 200 g sira
  • 1 crvena paprika babura
  • bosiljak, sol

Priprema:
1. Luk, šunku i crvenu papriku narezati na kockice, češnjak ispasirati.
2. Šampinjone narezati na listove, sir krupno naribati.
3. U manjoj posudi otopiti maslac, a zatim dodati luk i češnjak, pa kratko popirjati
4. Zatim dodati crvenu papriku i pirjati je dok ne omekša. Na kraju dodati šampinjone i popirjati na umjerenoj temperaturi dok tekućina ne uvrije.
5. Posebno umutiti mlijeko i brašno, te postepeno dolijevati u smjesu od pirjanog povrća uz neprestano miješanje dok se umak ne zgusne.
6. Pred kraj kuhanja dodati bosiljak, sir i začine po želji, pa promiješati da bi se sir rastopio.
7. Puter kifle zarezati, a zatim unutrašnjost izvaditi i napuniti pripremljenim nadjevom.
8. Nakon toga kiflice poslagati u tepsiju obloženu papirom za pečenje i peći u zagrijanoj pećnici na 180º C 10 min.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept