Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Za tijesto:
Za nadjev:
Priprema:
Tijesto:
1. Pomiješati 1 dl mlakog mlijeka, šećer, svježi kvasac i žličicu brašna. Izmiješati i ostaviti da nadođe.
2. U posudu usuti polovinu brašna, dodati nadošao kvasac, preostalo mlijeko, ulje, griz i malo soli pa promiješati. Postepeno dodavati preostalo brašno i neprestano mijesiti dok se tijesto ne počne odvajati od stijenki posude. Zamiješeno tijesto ostaviti da nadođe.
Nadjev:
1. Krumpir skuhati i naribati na krupno. Sir također naribati na krupno, a šunku narezati na kockice. Pomiješati nasjeckane sastojke.
Završni postupak:
1. Nadošlo tijesto istanjiti na debljinu od 1 cm te okruglim modlom promjera 8 cm vaditi krugove od tijesta.
2. Pleh obložiti papirom za pečenje i u njega poslagati kolutove tijesta.
3. Nauljenim rukama na sredini kolutova napraviti udubljenje. U svako udubljenje nanijeti malo nadjeva i posipati origano.
4. Rubove lepinjica premazati umućenim jajetom. Peći ih u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana