Punjene lisnate pogačice

by | 26 ožujka, 2013

Sastojci:

  • 800 g glatkog brašna
  • 1 svježi kvasac
  • 5 dl mlijeka
  • 250 g margarina
  • 1 žličica šećera
  • 200 g šunkerice
  • 150 g sira za ribanje
  • 250 g svježeg sira
  • 1 jaje
  • sezam, sol

Priprema:

1. Pomiješati 2 dl mlakog mlijeka, šećer, žličicu brašna i svjež kvasac. Potom izmiješati i ostaviti na toplom da nadođe.
2. Posebno pomiješati polovinu brašna, nadošao kvasac, preostalo mlijeko i malo soli po želji. Sastojke ručno izmiješati, a zatim postepeno dodavati preostalo brašno i mijesiti dok se ne dobije glatko tijesto.
3. Zamiješeno tijesto ostaviti 30 minuta da nadođe.
4. Nadošlo tijesto istanjiti u pravokutnik debljine 0,5 cm. Preko tijesta naribati jednu trećinu margarina pa tijesto zarolati. Ostaviti 20 minuta da odmori, pa ga istanjiti te isti postupak ponoviti još dva puta.
5. Posebno pomiješati sjeckanu šunkericu, naribani sir i svježi sir pa dobro izmiješati.
6. Zamiješeno tijesto ponovno razvaljati u pravokutnik debljine 0,5 cm.
7. Po polovini tijesta rasporediti hrpice nadjeva i preklopiti drugom polovinom tijesta. Zatim okruglim kalupom oko hrpice s nadjevom istiskivati pogačice.
8. Oblikovane pogačice poslagati u pleh obložen papirom za pečenje. Premazati ih umućenim jajetom i posuti sezamom pa peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.

Izvor: Dobra hrana