Punjene paprike u rižotu

by | 6 listopada, 2013

Sastojci:

  • 8 paprika babura
  • 600 g miješanog mljevenog mesa
  • 400 g šampinjona
  • 3 mrkve
  • 1 glavica luka
  • 120 g riže
  • 1,5 l goveđe juhe
  • 0,5 dl ulja
  • mješavina začina

Za rižoto:

  • 250 g riže
  • 150 g kukuruza šećerca
  • 2 paprike babure
  • 1 vezica mladog luka
  • 100 g maslaca
  • šafran
  • mješavina začina

Priprema:

1. Paprike zarezati pri vrhu, a potom ih očistiti od sjemenki. Šampinjone narezati na listove, mrkvu oguliti i krupno naribati, a luk sitno nasjeckati.

2. Na malo ulja popržiti luk i mrkvu kako bi omekšali, te dodati mljeveno meso i šampinjone, pa pirjati uz povremeno dolijevanje juhe.
3. Pred kraj pirjanja dodati rižu, začiniti po želji i kuhati dok riža ne bude napola gotova.
4. Pripremljenim nadjevom puniti unutrašnjost paprika, a zatim ih poslagati u nauljenu vatrostalnu posudu i zaliti ostatkom juhe.
5. Nadjevene paprike prekriti folijom i staviti ih peći u pećnicu.
6. Pred kraj pečenja otkriti foliju, dodati prethodno pripremljeni rižoto i vratiti u pećnicu da se jelo zapeče.

Rižoto:

1. Kukuruz skuhati u slanoj vodi, paprike sitno narezati, a mladi luk rezati na kolutove.
2. Na maslacu popržiti papriku i mladi luk kako bi omekšali, a potom dodati rižu, te i nju kratko popržiti.
3. Zatim pirjati, uz povremeno dolijevanje vode po potrebi, dok riža ne omekša.
4. Pred kraj pirjanja dodati kukuruz šećerac, šafran i mješavinu začina po želji, te dobro izmiješati.

Izvor: Dobra hrana