1. Paprike zarezati pri vrhu, a potom ih očistiti od sjemenki. Šampinjone narezati na listove, mrkvu oguliti i krupno naribati, a luk sitno nasjeckati.
2. Na malo ulja popržiti luk i mrkvu kako bi omekšali, te dodati mljeveno meso i šampinjone, pa pirjati uz povremeno dolijevanje juhe.
3. Pred kraj pirjanja dodati rižu, začiniti po želji i kuhati dok riža ne bude napola gotova.
4. Pripremljenim nadjevom puniti unutrašnjost paprika, a zatim ih poslagati u nauljenu vatrostalnu posudu i zaliti ostatkom juhe.
5. Nadjevene paprike prekriti folijom i staviti ih peći u pećnicu.
6. Pred kraj pečenja otkriti foliju, dodati prethodno pripremljeni rižoto i vratiti u pećnicu da se jelo zapeče.
Rižoto:
1. Kukuruz skuhati u slanoj vodi, paprike sitno narezati, a mladi luk rezati na kolutove.
2. Na maslacu popržiti papriku i mladi luk kako bi omekšali, a potom dodati rižu, te i nju kratko popržiti.
3. Zatim pirjati, uz povremeno dolijevanje vode po potrebi, dok riža ne omekša.
4. Pred kraj pirjanja dodati kukuruz šećerac, šafran i mješavinu začina po želji, te dobro izmiješati.