Punjene paprike u slanini

by | 5 prosinca, 2013

Sastojci:

  • 8 manjih rog paprika
  • 16 listova mesnate slanine
  • 100 g goveđe pečenice
  • 100 g sira
  • 200 g zrnatog sira
  • 1 žlica kajmaka
  • 1 žumanjak, ulje
  • mješavina začina

Priprema:

1. Paprike oprati, vodorovno ih poslagati pa gornji dio odrezati kako bi se dobio čamčić za punjenje. Unutrašnjost paprike očistiti od sjemeki, a odrezani dio sitno nasjeckati.
2. Goveđu pečenicu narezati na kockice, a sir krupno naribati.
3. Pomiješati zrnati sir, kajmak, žumanjak, sir, goveđu pečenicu i začine po želji te promiješati.
4. Pripremljenom smjesom napuniti unutrašnjost paprika. Potom svaku papriku uviti u dva lista slanine tako da završeci budu okrenuti nadolje.
5. Uvijene paprike poslagati u pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrijanoj pećnici na 180 ˚C oko 30 min.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept