1. Pileće bijelo meso, luk i češnjak narezati na krupnije kocke. Zatim pripremljene sastojke samljeti na mašini za mljevenje.
2. Pomiješati mješavinu piletine i luka s mljevenom paprikom i začinima po želji. Postepeno dolijevati gaziranu vodu i mijesiti dok se ne dobije kompaktna smjesa. Potom dodavati mrvice i miješati dok smjesa ne postane pogodna za oblikovanje. Pred kraj miješanja dodati prstohvat praška za pecivo.
3. Dobivenu smjesu za pljeskavice ostaviti u hladnjaku da odmori.
4. Mozzarellu narezati na ploške.
5. Odležalu smjesu za pljeskavice podijeliti na hrpice. Od svake hrpice mesa nauljenim rukama istanjiti pljeskavicu. Na sredinu svake pljeskavice staviti kolut mozzarelle, a zatim preklopiti rubove prema unutra da se spoje.
6. Na vruće ulje spuštati punjene pljeskavice tako da spojeni krajevi budu okrenuti nadolje. Pljeskavice peći dok ne porumene.
7. Krumpir očistiti i narezati na štapiće te ga ispeći u vrućem ulju i poslužiti kao prilog uz pljeskavice.