Rozo pečena pačja prsa s kremom od višanja na hrskavom krekeru
SASTOJCI:Brašno – 500 g Kvasac – 20 g Mlijeko – 200 ml Sok od cikle – 200 g Ljutika – 200 g Višnje – 100 g Maslac – 100 gD...
Sastojci:
Priprema:
1. Pileće filee uzdužno presjeći napola tako da se od jednog bijelog mesa dobiju 2 šnicle. Šnicle poprečno zarezati i otvoriti a potom ih preko najlonske vrećice istanjiti tučkom za meso.
2. Špinat prokuhati u slanoj vodi, ocijediti i nasjeckati.
3. Pljesnivi i svježi sir naribati na krupno.
4. U manjoj posudi pomiješati špinat, naribani pljesnivi i svježi sir i začine po ukusu.
5. Istanjene šnicle začiniti pa na svaku staviti malo nadjeva. Bočne stranice preklopiti 1 cm prema unutra te zarolati.
6. Punjene rolice uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u mrvice. Peći ih u vrućem ulju najprije s jedne a potom i s druge strane dok ne porumene.
7. Krumpir očistiti i narezati na štapiće te popržiti na vrućem ulju. Pečeni krumpir poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
Izvor: Dobra hrana